Kouření pod Černou věží 2025

České Budějovice  

29. března 2025


V sobotu 29. března 2025 v 8 hodin se Jakub stavil pro Jošta a Fojta, aby je vyzvednul jako spolujezdce a spolu soutěžící na dýmkařskou soutěž v Českých Budějovicích.

Cesta byla daleká, ale utekla nám relativně rychle, neb mezi námi nepanovalo trapné ticho a téma střídalo téma. Jakub v pozici řidiče kamionu proletěl dálnici i Brno (což je dnes zázrak) a kolem jedenácté hodiny jsme vstupovali do Kulturního domu Gerbera.

Restaurace prošla malou rekonstrukcí, takže přišla o svoji hokejovou výzdobu, což nepotěšilo Jošta a Fojta, ale na útulnosti jí to vůbec neubralo.

Přivítali jsme se s domácími, kteří na nás čekali, pozdravili se s kamarády z jiných klubů a usadili se do rohu místnosti, aby Joštovi nesvítilo na uhlík. Jak se později ukázalo, nebylo to k ničemu.

Po úvodních formalitách byla odstartována soutěž. Kouřil se Stanislaw – Irisch spring flake. Soutěžící mohli používat libovolnou dýmku typu biliard (preferovaná byla Savinelli Club typ 111). Soutěže se zúčastnilo 59 mužů a jedna žena. Největší zastoupení měli domácí a 24 účastníků. Krásná to základna.

Velmi dobře si vedla výprava z Valašského Fajfklubu – Jakub obsadil krásné 10. místo s časem 1 hodina 3 minuty, Marek skončil dvanáctý a kouřil jen o 8 minut méně. Méně šťastný den měl tentokrát Jirka, který uzavíral výsledkovou listinu na 56. místě s časem pouhých 15 minut. Mistrem dne se stal Michal Hubacz s vynikajícím časem 1 hodina a 26 minut.

Na místě panovala skvělá nálada, účastníci i diváci si pochvalovali přátelskou atmosféru i perfektní zázemí a ceny. Spokojenost byla patrná ve tvářích všech přítomných a již nyní se mnozí těší na příští ročník.


Pak už nezbylo než se opět usadit do Jakubova okřídleného šípu a vyrazit k domovu. Let dálnicí nám přerušilo Brno, tentokráte za to nemohl provoz, ale indická restaurace, kdy Kuba předložil návrh na Kuřecí vindaloo což Jošt chtěl vždy ochutnat a tak se zastavili na občerstvení. Jak Kuba tak Fojt si dali Jehněcí vindaloo a jen Jošt kuřecí. Jídlo mělo jen jednu chybu a tu udělal jen Jošt (hold měl smolný den) na zapití si dal Starobrno a to nebyla dobrá volba. To byla asi nejhorší vada na jinak pěkném dni. Užili jsme si soutěž, popovídali si s kamarády a o tom celém setkávání dýmkařů na soutěži vlastně je!

Sepsal Jirka – Valašský Jošt


  ZDE a ZDE výsledky jednotlivců a družstev a TADY je pozvánka


   
   
   
 
   
   
   
   

   




 

 

 

text (C) Jiří Janků