Nástěnkářovy hranaté kulatiny

Aneb jak to viděl Garfield
13.června 2009




Hluční sousedé v Hranických Loučkách

      Letošní jaro bylo sice na společné akce relativně hubené, ale o to více kvalitní (více ZDE a ZDE). Počasí během posledních dnů a týdnů nebylo vůbec příznivé a tak jsme skepticky vyhlíželi k sobotě 13-tého, kdy náš milovaný nástěnkář plánoval oslavu svých kulatých narozenin. V onu sobotu se však počasí nečekaně změnilo v překrásný slunečný den. Bylo vidět, že nástěnkářovo každodenní modlení v kostele pomohlo. Škoda jen, že k objednávce slunce zapomněl zrušit vítr.      
 

Jeli jsme po šipkách ... ... až do našeho záložního doupěte u Světlušky v Loučkách

     Oslava se konala u Světlušky v Hranických Loučkách za účasti spousty nástěnkářových příbuzných, kamarádů a samozřejmě jeho věrných přátel v dýmce. Po šipkách, kterými nástěnkář pečlivě označil příjezdovou trasu, jsme v několika skupinách dorazili až do Louček. Směrovky byly údajně čtyři, někteří z nás viděli jednu, jiní až tři, ale našli se i jedinci, kteří přísahali na pět. Aby bylo jasno, šipky byly určeny především nástěnkářovým příbuzným a ostatním hostům, protože my jsme u Světlušky jako doma a cestu známe i poslepu.

Nástěnkář přijímá gratulaci od Franty ... ... a od Garfielda ... (v pozadí Světluška se Zubrem na tričku)
... od metodika Honzy ... ... záznamníka Kuby ...
... od Zdeňka ... ... i od Jirky.


      Po úvodním blahopřání a předání darů jsme již byli pozváni ke stolu s Radimovým skvělým gulášem. Nutno podotknout, že žádné extra předběžné body do letního Goulash Open nedostal a bude muset navařit gulášek nový, tak jako ostatní soutěžící. Po svačince se odebrala skupinka přátel vonného kouře na venkovní zahrádku, kde se začala oddávat své neřesti. Odpoledne proběhlo ve znamení dýmky, Jamesona, klobásek, slunce, zkrátka tak jak to máme rádi.
 

Plný žaludek - polovina úspěchu Fajfklub hraje hru na Tajemného cizince

     V tomto poklidu probíhalo v podstatě celé sobotní odpoledne. Z letargie nás probrala až nenápadná hudební skupina Hluční sousedé, oblíbenci to nástěnkáře. Kytarista Jirka a francouzská zpěvačka Céline, z nichž se skládá jádro kapely, nás doslova zhypnotizovali. Jejich představení mělo tři části a představili v něm písně francouzské, anglické, polské, snad i jednu ruskou. Kdo miluje francouzské šansony, neměl by si tuto skupinu nechat ujít. Na jejich stránkách ZDE jsou mp3, videa, texty, zkrátka vše, co se týká skupiny. Údajně bude z jejich vystoupení DVD, na které se již moc těšíme. Rovněž doufáme, že někdy v blízké budoucnosti přijedou koncertovat do Valmezu nebo Rožnova. 

Civilní foto Hlučných sousedů, Jirky a Céline - foto z vystoupení bude snad později. Pravá frutariánská šunka - 12 kilogramů chuťové extáze
 

     K večeři se podávalo pravé frutariánské menu a to šunková kýta, frgály, koláčky a ostatní pochutiny, kdo chtěl, dostal nášup vegetariánského guláše (máme k dispozici certifikát, že kráva, ze které byl uvařen, jedla pouze rostlinnou stravu). 
     Část Fajfklubu přespala na místě, část odjela krátce před půlnocí uložit se do vlastních postelí. Měli smůlu v tom, že neviděli ohňostroj, a utekla jim -původně neplánovaná- třetí část koncertu.

Čekání na ranní smaženici ... mezi Honzou a Garfieldem budoucí
adept, nástěnkářův starší syn. Výrazem mezi členy zapadá již teď.

     Ti co přespali, dostali ráno smažená vajíčka, kafe nebo gulášek (zdravíme reklamní Hnutí za zdravou snídani). Takže plni jídla, dojmů, zážitků a s CD Hlučných sousedů přejeme našemu nástěnkářovi ještě spoustu vydařených narozeninových oslav.

 

Váš Garfield      

P.S.:

Dodatečně doplněné fotografie z koncertu "Hlučných sousedů"

 

 

 


 

 

  text  (C) Pavel Látal  foto (C) Radim Přikryl  a Mirek Hudec


.