29. Podzimní kouření PC5

Tentokrát v Šumperku.  

4. listopadu 2023


Podzimní část dýmkařské sezóny 2023 pokračovala soutěží našich kamarádů z nejbližších, chlapců z Rudy.

 Jinak řečeno, přes Nitru, Hustopeče a Bukurešť jsme se dopracovali do Šumperka. A jestli všechno dobře  dopadne, tak letos ještě budeme pokračovat do Třebíče, Banskej Štiavnice, Opavy a Zlína, a skončíme mezi svátky v Novém Malíně.

Proč soutěž PC5 Ruda a místo konání v Šumperku? Protože chlapci z PC5 mají stejný problém, jako všichni pořadatelé soutěží v naší ušlechtilé disciplíně. A při vší dnešní mizérii mají štěstí, že klan rodiny Fišerů provozuje restauraci. Jsou to chlapci a děvčata Od lesa, už jste se s nimi na našich stránkách mohli setkat mnohokrát. A tak měla restaurace v sobotu zavřeno a konala se v ní tato tradiční soutěž.

My původně plánovali pětičlennou výpravu dvěma auty. Těsně před soutěží se nám ovšem roznemohl fojt, a tak jsme se nakonec komfortně vešli do jednoho vozidla. Naplánovali jsme dvě zastávky, jednu sportovní v Olomouci, a druhou, gastronomickou, v Lošticích. Vykoupili jsme firemní tvarůžkovou prodejnu na náměstí, a Aleš neodolal, a k tašce syrečků si koupil ještě tvarůžkovou zmrzlinu. Přesně v duchu rčení, že zážitek nemusí být vždycky příjemný, hlavně musí být silný. 

V lehce zavánějícím voze jsme se v klidu přemístili do centra Šumperka, kde jsme po krátkém hledání našli restauraci Od lesa a začali se věnovat dění okolo dýmek.

Hlavním hrdinou večera byl letos domácí František. Před dvěma lety nám vysvětloval výhody junácké hole, dnes se nám představil v úplně jiné kategorii. Stal se z něj spisovatel. Už dlouho mluvil o tom, že sepíše historky ze svého dlouholetého působení u záchranné služby. Jen chtěl počkat, až se mu bude blížit odchod do důchodu, aby ho nadřízení nemohli popotahovat za pikantní detaily ze života záchranky :-)

Po obědě, společenských záležitostech a pokřtění Františkovy knihy jsme se začali připravovat na soutěž.   Kouřilo se z vlastních dýmek, velká část účastníků vytáhla univerzální soutěžní Savinelli 101, od pořadatelů jsme dostali tabák Dan Tobacco Da Vinci, dvě sirky, dusátko a už to jelo.

Průběh a výsledky jako obvykle vyčtete z výsledkové listiny. Za nás - nástěnkář nepřekvapil, ten má výsledky jako na houpačce vždycky. Honzík jako správný šampion jel na hraně, a tentokrát mu to nevyšlo. Ovšem dvě místa v první desítce pro Jirku a Aleše, to už je jiná. Super, skvělé, báječné.

A to soutěž vůbec nebyla malá, naopak, počet účastníků se blížil čtyřicítce. Přitom soutěž, nejmenovaným členem vedení ADK kdysi zařazená do kategorie "srandamač", již počtem účastníků předstihuje zavedené akce nejstarších klubů z velkých měst. A soutěž byla zcela dle regulí CIPC, žádné úlety se nekonaly. 

No a po soutěži následovala klasická živá hudební produkce, jak už jsme zvyklí. Prostě radost až do večera.

Po odjezdu jsme si řekli, že se nám v lokále Od lesa tak líbilo, že jsme si udělali ještě vyhlídkovou jízdu po Šumperku a vrátili se zpátky. Záminka hledání Honzových brýlí byla sice průhledná, ale každý důvod dobrý :-)

Chlapci, jako vždy, skvělá soutěž, zábava, dobrá společnost, ba i sportovní výkony tam byly ... bylo nám u vás moc fajn.

 Nástěnkář a spol.

 


Vždycky dobře naladění Ivo a David nás vítali u registrace


Domácí měli dobrou náladu všichni, měli to pod kontrolou :-) 


A my se smáli taky, protože nám chutnalo.



František čte ukázku ze své knihy,


Vzápětí se ukázalo, že se Franta za spisovatele jen vydává ...


... a zřízenci ho ve svěrací kazajce odvádí zpátky do ústavu.


 
Vlevo nenápadný šampion, dnešní vítěz  Lukáš Tringl. Napravo vždy pozitivně naladěný Mirek ze Zlína.

Vlasáči z Nového Malína.

Dříve PC Ludgeřovice, nyní PIPE PUB.


Zde PC Nitra, Juraj a Maroš


Nástěnkář s Jirkou Zapletalem, Jirko, děkujeme za tvé skvělé dýmky a boží dusátka
Jirka přivezl přehršel krásných dýmek a skvělých dusátek a s velkorysostí sobě vlastní je prodával za přátelské ceny, které se někdy blížily až k nule
 
Aleš s turkem. Těžký život řidiče. Každopádně děkujeme za komfortní a bezpečný odvoz.

 Notvl fakt, už se to blíží, dívejte na to !!!

 
Od Vaška Šipoše z Pipe PUB jsme dostali skvělé karikatury, díky

A tady již jede tradiční jazz/country/folková produkce.
 
Kdybyste nevěděli co k Vánocům ;-) Na závěr - krátce před odjezdem si Honzík povídá se svou cenou. Kdyby si raději hlídal brýle :-)

A ještě nesmí chybět výsledky

 

 

 

    text a foto (C) Radim Přikryl 1x foto (C) Aleš Rimanovský