U technika na kopci - pokolikáté už?

Počkejte až se napije pes ...

19. července 2014


  

 
    P
rakticky v úplně stejném termínu jako loni jsme se sešli na kopci u technika na jedné z našich nejoblíbenějších akcí. Akce letos neměla žádnou zásadní náplň ani tématiku, nebylo k plánu nic k řešení ani k hlasování. Plán byl pouze posedět, pokuřovat, klábosit a konzumovat. Anebo také jen chlapsky významně mlčet, když je o čem.
 
V sobotu odpoledne byly na technikově panství připraveny nápoje které den předtím dovezl fojt, v hrnci bublala zelňačka kterou vlastnoručně uvařil praporečník Lojza, na ponku byly připraveny leštící kotouče (leštění dýmek byla jediná plánovaná činnost na toto odpoledne) a tak mohla začít akce, na kterou se těšíváme celou první polovinu roku.

Ve stínu v technikově altánu nás sedělo sedm – není to pravda mnoho, ale zase to byla sedmička nejvíce aktivních členů, včetně čekatele Honzy. Ale rozvádět zde nekonečné debaty proč někteří jo a jiní bez omluvy ne nemá smysl. I když za malé zamyšlení to stojí, když uvážíme, že setkání u technika je jednou ze zásadních událostí sezóny.

A tak jsme probírali všechno možné, záležitosti klubové i neklubové, mezi řečí jsme sem tam odskočili k ponku kde úřadoval Lojza a karnaubský vosk. Dokonce jsme v jeho nepřítomnosti uvažovali o přidělení nějaké nové přezdívky, která by reflektovala jeho vynikající leštící schopnosti.

Červencové sluníčko bylo fajn, dokud se nenachýlil podvečer. K večeru nám zatápělo chvílemi téměř nesnesitelně, protože svítilo z boku kde nám altán neposkytoval úlevný stín.
Ale pivo bylo chladné, pokladníkův vermut také (jen bylo občas třeba počkat až se napije pes), a tak se drsné podmínky daly vydržet. A kdo nevydržel, skočil se ochladit do bazénu. 

Později jsme jako předkrm před večeří opekli hromádku špekáčků (které vlastnoručně koupil nástěnkář) a těšili se na další chod, pořádné fláky masa, které naložil hostitel. Vůně z grilu se nesla široko daleko a my připomínali psy soudruha Pavlova. Stejky v nás zmizely jako pověstný stoletý stařík - nacpali jsme se tak, že by se do nás nevešel ani kouř, jak říká klasik. A pak jsme dál pokračovali v sezení, popíjení a klábosení. Prostě relax.

A najednou se blížila půlnoc a my se začali zabývat tím, jak se dostaneme z kopce dolů. Pionýrské doby pěších pochodů již jsou dávno pryč a tak pro část výpravy přijela obětavá manželka našeho pokladníka. Ne všichni se ale do jejího vozu vešli, a tak se nástěnkář s praporečníkem rozhodli využít služeb jedné meziříčské taxislužby, známé svými malými červenými autíčky. Dispečer slíbil příjezd za patnáct minut a dotyční se vydali na autobusovou zastávku, která byla určena jako orientační bod. Po dvaceti minutách čekání bylo dalším dotazem zjištěno, že o naší objednávce nikdo neví. A za dalších dvacet přijel civilní vůz, který unavené cestovatele dopravil za přátelskou smluvní cenu k jejich domovům.

O Jirkovi, který zůstal s hostitelem a zbytkem slivovice na kopci nemáme zprávy.

A to je konec letošního setkání na kopci.

                      Nástěnkář

 
 

Hostitel - technik Dalibor, vlevo od něj pohodlně usazený pokladník Jožka

 

Vlevo praporečník a fotograf Alois, jako obvykle bez praporu i fotoaparátu. Napravo Zdeněk, ten si aspoň přivezl na kopec sádru.
 

Honza, vzorně si plnící čekatelské povinnosti. Obecně patří nejnovější členové našeho spolku  k nejaktivnějším.
 
Nástěnkář s čerstvě vyleštěnou dýmkou.
 
Manuálně pracující Lojzík.
 
V tričku bezpečnostní barvy mu šla práce pěkně od ruky.
 
Hostitelův synátor předvádí, co bude dělat až bude velký.
 
Proti loňsku jsme téměř nezaznamenali létající hmyz, až nám bylo líto netopýra který u technika v altánu bydlí, protože je asi na dietě.
 

Jirka jako důkaz že a). proti slunci se blbě fotí
b). podmínky byly chvílemi fakt docela drsné

Stejně jako loni se Dalibor pokoušel rozdělat oheň přírodně.
 

Zátiší ;-) Chybí pan Jameson, ještě před setměním se s námi rozloučil.

Odjakživa si myslím, že za Daliborem jezdíme "na Lhoty". Všechno je ale jinak. Ale jak vlastně ..?
 

 

Text a foto (C) Radim Přikryl