O starostovu fajfku ...

3.ročník - 2005


 

Mistrovství Valašska v pomalém kouření dýmky "O starostovu fajfku".

naposledy v podzimním termínu, příště již na jaře


 

Je nám to moc líto, ale oficiální reportáže ze Starostovy Fajfky, kterou si na svá bedra vzal nejmenovaný spolučlen, jsme se nedočkali, a protože zde nechci nechat jen úplné provizorium, pokusím se alespoň k fotografiím doplnit komentáře. Bohužel s časovým odstupem si již moc podrobností nevybavuji.


 

Vítěz Aleš Korger - Dýmal Klub Šumperk. "Dýmalové" v klasických kšiltovkách, sloužících patrně k zastínění dýmky, které může sloužit jednak k omezení vzduchových turbulencí okolo hlavičky, případně k lepší kontrole uhlíku, který ve stínu více září :-) 

Nervové centrum soutěže, paní Kramplová a Kuba Skalka pod dozorem ředitele soutěže Lojzy Chumchala. Povšimněte si sádry na levé ruce operátorky, následek přezouvání technikova Bentleye na zimní pneumatiky.

Poslední úprava reklamní tabule - valaška je naprosto univerzální nářadí, používané na Valašsku téměř k čemukoli.  V tomto okamžiku došlo k přerušení dodávky barvy do světlocitlivého snímacího čipu ve fotoaparátu. Kdyby se Jožka vybarvil, to by teprve byl Valach s valaškou.

Rozhodčí a "taky rozhodčí", pánové Dušan Jurek a Karel Půst. Náš tradiční rozhodčí si letos přibral posilu, neméně důstojného a důsledného kolegu, který ovšem odmítal označení "pomocný rozhodčí". Stylové stopky na Dušanově krku vzbuzovaly u soutěžících větší respekt, než výpočetní centrum. Jen výsledky se z nich tiskly těžko.

Obětavě nesoutěžící a natáčející Zdeněk Zimák, děkujeme ! Bohužel světelné podmínky prakticky znemožnily vytvořit přijatelný záznam. Na Kolibě není mnoho oken, třicet dýmkařů vzduch dále "zneprůhlednilo" a výkonné reflektory svítící na účastníky po celou dobu konání soutěže jsme odmítli.

První cena, Kometa od Maura Armelliniho, potažmo od eTrafiky.cz

A toto se kouřilo. Dobrůtka od firmy Mostex, Celtic Talisman. Tímto děkujeme též dr.Stanislavovi za jeho pravidelnou a výraznou podporu naší akce. Tabák je na zakázku míchaný u firmy Samuel Gawith v Anglii.

František a Víťa. František skončil na skvělém sedmém místě.

Poslední kouřící Valach, praporečník Lojza, celkově čtvrtý, blahopřejeme. Lepší místo si jako ředitel soutěže stejně nemohl dovolit :-) Za povšimnutí stojí slušivé klubové vesty.

A už v klidu po soutěži, Honza a Dalibor s alternativním tabákovým výrobkem, jediným, samozřejmě mimo dýmkového tabáku, který jsou členové klubu ochotni tolerovat

Skvělý maskot Hanáckého dýmkařského klubu Olomouc

 

Určitě jsem spoustu věcí zapomněl, faktické údaje můžete vyčíst ZDE z výsledkové listiny.

Se všemi dýmkaři se těšíme na příští setkání na Kolibě, od roku 2006 již v jarním termínu v polovině března.

Nástěnkář