Aktuální dění v klubu ... 2010

  Co se kde šustlo a měli byste o tom vědět


 

 


 

21. ledna
Jubilejní shromáždění

 

 

ARCHÍV

Přehled událostí roku 2009 najdete TADY

Archív novinek roku 2008 je ZDE

Aktuality roku 2007 se přestěhovaly SEM 

ZDE najdete aktuality roku 2006

ZDE najdete aktuality roku 2005

ZDE najdete kompletní ročník 2004

 

 


 

     
 

Přejeme všem šťastné a veselé, mastné a kyselé, každému pod stromeček aspoň jednu fajku a paklík dobrého tabáku ...

Ogaři z Valašského Fajfklubu

 
     

 

9. prosince 2010

   Doplnili jsme do reportáže ze Slavkova sadu dalších fotografií, původem od stevardky která dohlížela na naše reprezentanty.

24. listopadu 2010

 Záznam ze Slavkova je hotov, najdete ho v Akcích. Protože nemáme zprávy o tom, že by opavští pořádali Mikulášské kouření, byla to zřejmě poslední výjezdní akce letošního roku. Teď už zbývá je n14. prosince posedět na Kolibě pod stromečkem a v lednu vše zrekapitulovat na Jubilejním shromáždění v Loučkách.

20. listopadu 2010
 
Výprava o šesti členech vyrazila po letech na Grand Prix. Soutěž se letos koná ve Slavkově u Brna. Polovina z "našich" se večer vrací zpět na Valašsko, druhá polovina si rezervovala nocleh. Podle prvních zpráv se akce velmi vydařila a myslím že se můžeme těšit na skvělou reportáž.
      Fajfklub se pomalu připravuje na konec letošního roku, domlouváme si vánoční dýchánek. A současně už máme dohodnutý termín "Jubilejního shromáždění" v Hranických Loučkách v lednu příštího roku. Tam, jako vždy, zhodnotíme uplynulou sezónu a začneme plánovat, co podnikneme v novém roce.


5. listopadu 2010

   
      Extra moc se toho neděje, ale přece jen se něco děje :-). Původně plánovaná pětičlenná výprava na Třebíčské kouření v "postřižinském" pivovaru v Dalešicích se smrskla na dva reprezentanty, ale i tak - byli jsme tam a to je dobře. Protože až se dýmkaři přestanou vzájemně účastnit svých akcí, tak to můžeme všichni zabalit. Snad se v nejbližší době objeví reportáž z Dalešic v Akcích. Na "sportovní" úrovni teď Fajfklub žije přípravami na Grand Prix ve Slavkově, přihlášky jsou poslány, startovné uhrazeno, hotel zabookován, těšíme se. Ale netrénujeme, na Brňáky si velké naděje neděláme :-).
      Na klubové úrovni se rozběhla docela příjemná společenská aktivita. Její základ vznikl tím, že se několik členů ocitlo řízením osudu v horní části Valmezu - máme na mysli jejich bydliště. A tak prakticky každý týden proběhne neformální setkání tu ve dvou, tu v pěti, prostě zajdeme na dýmku a na sklenku, kdo má zrovna čas a chuť. Není to separace ani odtrhávání od ostatních, přijít může kdokoliv a řádné dýchánky a výjezdní zasedání samozřejmě fungují jako dřív, je to prostě jen pohoda. A o tom by kouření dýmky mělo být.

11. října 2010

Jakoby podzimní třenice v klubu měly za následek probuzení z letargie. Uskutečnily se dvě akce, bohužel obě ve stejném termínu. Druhého října vyrazila reprezentační ekipa Valašského Fajfklubu směrem do metropole úrodné Hané, na Holomócké dótník - soutěž v pomalém kouření doutníku, obdobu našich dýmkařských soutěží. A na stejný termín se podařilo Honzovi zarezervovat exkurzi na vodní elektrárnu Dlouhé Stráně - Fajfklub má pro nekouřící elektrárny slabost, už jsme byli v jedné a druhé. Na obě místa se vypravily čtyřčlenné skupiny, do Olomouce jeli soutěžící tradičně vlakem, do Jeseníků skupinku odvezl Honza. A aby byl výčet akcí úplný, dva členové klubu (to už je taky skoro tým) jeli za kulturou - do Ostravy na vystoupení Alexandrovců. Reportáže z Olomouce i z elektrárny najdete v Akcích.

20.září 2010

V klubu se dějí podivné věci, ale to je asi čas od času normální v každé společnosti lidí různého věku, různých zálib a povah. Nad některými třenicemi zůstává rozum stát, ale snad se vše v brzké době uklepe a život půjde dál tak jako dřív. Malinko se rozhýbaly i klubové aktivity, k netušené aktivitě se vyburcoval Víťa a nejen že vyrazil na Klání do Zlatých Hor a na Beskydské Kouření na Lučinu, ale dokonce o těchto výjezdech sepsal i reporty. Oba najdete v Akcích.  Takže Světluško - udrž nastavenou laťku a nasazení. 

10. září 2010

Technik vstoupil mezi čtyřicátníky. Oslavili jsme tento životní milník příjemným posezením, pokouřením, pojezením a popitím na horské usedlosti poblíž jeho panství. Velmi příjemný večer, milý techniku, ještě jednou Ti přejeme všechno nejlepší a spoustu let zdraví a svěžesti.

4. srpna 2010

Pěkný fotografický úlovek se povedl kolegovi našeho praporečníka. Zapalovat si dýmku touto opravdu tradiční a ekologickou technikou je fascinující. Je to dokonce inspirující, na Starostově Fajfce rozdáme sklíčka ze starých brýlí, vyženeme soutěžící před Kolibu, a dělejte co umíte. Uvidíme, kdo v březnu zapálí :-). Jen aby nás do Starostovy Fajfky noví provozovatelé nevyhnali z Koliby všechny :-(.

19. července 2010

S lehkým napětím jsme dorazili třetí pátek v červenci na pravidelný dýchánek. Ono napětí v nás vyvolala změna nájemce naší "základny" Koliby, která proběhla k 1.7. Bohužel, zlé předtuchy se potvrdily. Náš útulný, mnoha vynikajícími tabáky zakouřený salonek, se proměnil v nekuřácký salonek! Co může způsobit jedna cedule na dveřích. Jsme vyhoštění, na dlažbě, jsme prostě dýmkařští bezdomovci... Slunné počasí pátečního podvečera a také hojná účast trochu rozehnaly naše chmury, k čemuž dopomohl i Jameson nově příchozího zájemce Jirky Janků. Taktéž si přišel bafnout na soudružskou návštěvu Petr Vyoral z Brna, který je v našem městě na pracovní misi. Po kratší instruktáži personálu se kuchaři povedl vyrobit i vcelku slušný hemenex (už né Fojtovy vejce..), takže jsme se rozcházeli aspoń v trochu radostnější náladě. V dnešní době, plné výběrových řízení a různých elektronických aukci nám asi nezbyde, než oslovit provozovatele restaurací s výzvou k podání nabídky, na zajištění potřebného zázemí a servisu pro náš klub. I když nám doba nějak nepřeje, přesto zůstáváme věrni jednomu z naších zlatých mott: "Veselé kopy na okraji společnosti!"

Host z Brna - v čele
 
Host z Valmezu - napravo

19. června 2010

Tak jsme se naposledy v "naší" Kolibě sešli s dosavadními nájemci - rodinou Pavelkových. Dozvuky ekonomické krize je přinutily zkusit štěstí jinde a nám nezbývá, než jim poděkovat za pohostinství a vstřícnost, kterou nám projevovali několik posledních let. Přejeme jim do dalšího podnikání hodně štěstí a doufáme, že budoucí nájemci půjdou v jejich šlépějích - alespoň co se kvality poskytovaných služeb týče.

Lojza u dárku na rozloučenou od rodiny Pavelkových - řekni Sýýýýýr :-)

 

21. května 2010

Máme za sebou další vlnu záplav ... po roce 1997, 2009 nás letos voda navštívila zase. Fojtovi se přišla podívat až do kanceláře, nikomu z nás naštěstí nevlezla až do obýváku nebo ložnice. 
Děkujeme za celé Valašsko za projevy účasti, speciálně nás potěšil dopis od pana Vlastimila Lukeše, který je sice už 40 let Pražákem, rodem je však Valach z Mezříča.

23. března 2010

VIII.ročník Mistrovství Valašska v pomalém kouření dýmky "O Starostovu Fajfku 2010" je minulostí. Přečtěte si o něm v sekci "Starostova Fajfka".

Teď se chystáme do Olomouce na Hanácké kóř. I když olomoučtí do Valmezu nepřijeli, nebudeme jim oplácet stejnou mincí.

Jen jsme zvědavi, jak se podaří Olomouc skloubit s plánovanou návštěvou sklípku na jižní moravě.

18. ledna 2010

Je za nám první skvělá akce tohoto roku - již šesté výjezdní, dvoudenní Jubilejní shromáždění Valašského Fajfklubu. Přečtěte si o něm v Akcích.

6. ledna 2010

Už tady máme první plány pro letošní rok. Devátého ledna by oslavil narozeniny symbol všech dýmkařů - Sherlock Holmes. A tak je půjdeme oslavit na Kolibu. Jen se bojíme, že oslavenec se nedostaví. A hned týden nato vyrážíme do Louček na "Jubilejní shromáždění", kde budeme bilancovat uplynulý rok.

 

 

   


x