Aktuální dění v klubu ... 2012

  Co se kde šustlo a měli byste o tom vědět

 


 

 


KLIKNĚTE TU !!!

 

 

ARCHÍV

Aktuality roku 2011

Přehled událostí roku 2010

Přehled událostí roku 2009 najdete TADY

Archív novinek roku 2008 je ZDE

Aktuality roku 2007 se přestěhovaly SEM 

ZDE najdete aktuality roku 2006

ZDE najdete aktuality roku 2005

ZDE najdete kompletní ročník 2004

 

 


Valašský Fajfklub stále funguje, i když podle těchto Aktualit by to mohlo vypadat jinak. Do určité míry se dá říci, že funguje ve vlnách - vlny aktivity se střídají s mírným pohupováním na vlnkách letargie. Ale nakonec, třeba i podle Akcí, můžeme říci, že fungujeme už řadu let tak nějak stejně.

Koncem roku 2011 se vlna aktivity vzedmula, a kromě řádných dýchánků jsme byli v Holomócu na Dótníku, ve Skalním Mlýně na Grand Prix, na soutěži v Rudě a ještě v úplném závěru roku v Novém Malíně. A teď naplno žijeme přípravou naší Starostovy Fajfky.

Došlo k pozitivnímu posunu ve "schůzkové činnosti", protože se mimo měsíčních "řádných dýchánků"  řada členů schází každý pátek v aktuálně vybraném restauračním zařízení, vždy přezdívaném "Šotek" (On je vlastně Šotek tam, kde ho potřebujeme. Prakticky je to variabilní hodnota, určená pro lidi s fantazií...Zdeněk).

Ke změnám došlo i v členské základně. Řadu dýmkařů, kteří dříve klubem žili, dnes téměř nepotkáváme - zapadli do koloběhu pracovních a rodinných povinností. Ale zase k nám přišel Jirka, ze kterého se vyklubal nadšenec a samouk ve výrobě dýmek - o něm dýmkařský svět ještě uslyší.

Protože se naše klubová činnost omezila prakticky pouze na pravidelné schůzky, nemá smysl o nich psát na těchto stránkách - bylo by to stereotypní hlášení o tom, kdo si dal Jamesona a kdo pil Birell, jestli jsme seděli v zahrádce nebo na terase a zajímavé by bylo maximálně to, jaký tabák si kdo přinesl a z jaké dýmky kouřil.

A občas nakoukněte do Akcí, jestli jsme zase někde nebyli.

Stránka Aktualit tedy bude aktualizována jen příležitostně, když se bude  dít něco zajímavého.  

Říjen 2012

Lojza samojediný reprezentoval klub na Holomóckém dótníku. Ale víc lidí vyrazilo za Janem Kloučkem na workshop do Kostelce nad Černými Lesy. Skvělá akce, podrobně popsána Jirkou.

Září 2012

Tradičně skvělá akce, Beskydské kouření na Lučině, pořádané PC Ostrava.

Srpen 2012

V srpnu jsme absolvovali cuketové orgie na technikově panství - také si o tom můžete něco přečíst v Akcích.

Červenec 2012

Fojt plul pod vlajkou Fajfklubu po Jadranu a sepsal o tom reportáž.

Červen 2012

Vrátili jsme se z výstavy dýmek Pavla Hápa v Chrudimi, byli jsme na Mistrovství v Brně i na Klání v Modřicích, a zajeli jsme i na vernisáž výstavy v Kelči. Docela nám to v tom prvním pololetí klape.

A další červnová událost - narodila se dcera našemu metodiku a trenérovi Honzovi. V tajnosti proběhla oslava jejího příchodu na svět, no a jak už to tak známe s našimi spolučleny - narození potomka většinou znamená postupné vzdalování se jeho rodiče z lůna klubu ... snad to nebude Honzův případ.

Duben 2012

Letos máme za sebou mimo Jubilejního shromáždění a několika řádných i mimořádných dýchánků dvě moc prima akce.

Nejlepší byla Starostova Fajfka (protože byla retro a byla naše:-))))

a ještě jsme byli na jihu na Hanáckém Kóřu. Tam se nám také moc líbilo.

Na MČR do Brna se asi nechystáme, takže nás čeká asi až 2. června Klání v Modřicích.

Do 20. května ale tutově musíme stihnout navštívit výstavu dýmek našeho nedávno zesnulého kamaráda a přítele Pavla Hápa, v chrudimském muzeu. 

   
   

 

 
 

 

 

   


x